tiistai 22. tammikuuta 2019

Hopeaeukalyptukseni elää!

Pitkällisen tauon jälkeen kerron hieman kasvikuulumisia ja toivon, että kerkeäisin jälleen päivittämään blogiani hieman useammin kuin 5-6 kk välein...Uskaltaisinko jo julkisesti sen sanoa: "Molemmat hopeaeukalyptukseni ovat hengissä." Tähän ihmeeseen on tarvittu useampi epäonnistunut kokeilu siemenistä kasvatetuilla ja kaupasta ostetuilla hopeaeukalyptuksilla.

Taika tähän on ollut kasvivalaisin ja hentoinen ymmärrys ainavihannan kasvin tarpeista. Aiempina vuosina kasvi on kuivunut pystyyn joko juuri ennen joulua, jolloin luonnonvaloa ei ole ollut enää riittävästi saatavilla tai sitten se on elänyt pari viikkoa tammikuussa (jolloin olen sen kaupasta kiikuttanut kotiini), ja kuivanut jälleen pystyyn.

Tänä talvena ajattelin onnistua ja hankin ihka oikean kasvivalon tai lähinnä polttimon. Ja tämä hankinta on ollut erittäin onnistunut. Vaikka kasvini ovatkin valoisassa tilassa ja olen onnistunut talvettamaan aiempina vuosina mm. oliivin, sitruspuun sekä passiohedelmän sisätiloissa, niin hopeaeukalyptukselle en ole ennen tätä talvea kyennyt tarjoamaan muuta kuin kuivan karun kuoleman.

Jos onnistun talvettamaan ja saamaan eukalyptukseni kesällä runsaaseen kasvuun, koen suuren suurta onnistumisen iloa ja toivon, että tämä voittokulku kasvin kanssa jatkuisi. Vielä on hieman aikaista juhlia, mutta suurta toivoa on ilmassa.

Eli hyvät lukijat, kun ostatte sydäntalvella kauniin hopeaeukalyptuksen, muistakaa hankkia kasvivalaisin kaveriksi. Lämmin sisäilma ja vähäinen valo on ainavihannan kasvin kuolema, se kuivuu pystyyn. Kasvattamisen iloa!

Vihrein terveisin,
Heidi


6 kommenttia:

 1. Onnea tähänastisesta ja toivotaan että myös kevät sujuu hyvin. Sitten voisit kesällä nauttia kasvatuksesi tuloksesta. Mukavia pakkaspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Anneli. Oikein hyvää alkanutta vuotta Sinulle.

   Poista
 2. Hienoa olet onnistunut! Onko sinun kasvilamppussasi voimakkaan punertava valo? Olen hankkinut kaksikin kasvilamppua ja ne luovat kotiini niin punaista valoa että ne on jääneet käyttämättä. Aiemmin minulla oli ihan hyvänvärinen kasvilamppu, mutta näistä uusista led versioista en ole enää sellaista löytänyt. Erilliseen kasvi tai viherhuoneeseen nämäkin hyvin kävisivät, mutta olohuoneen ikkunavalona eivät miellytä. Täytyy miettiä kasvien uudelleen sijoitusta. Hyvää talven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Puutarhurintytär, kasvivaloni on aika punertava sellainen magentanvärinen. Meillä valo on sijoitettuna, juuri kuten kuvailit, olohuoneen ikkunavalona, mutta itsekin huomasin jo heti alkuun, että valo on aika silmiä ärsyttävä. Tehokas se on, nimittäin viime kesänä hankkimani chilit ovat alkaneet tehdä uusia kukkia valon alla. Olin aika ihmeissäni, sillä lehtiä kasveissa ei ole juurikaan, mutta yksittäisiä kukkia siellä täällä.

   Toivottavasti löydät sopivan kasvivalon itsellesi. Mukavaa kun kommentoit. Oikein hyvää talven jatkoa Sinullekin.

   Poista
 3. Vaikuttaa tosi lupaavalta! Toivottavasti kasvit selviävät talvesta. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hei Tiiu, kiitos toivotuksista. Oikein hyvää alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista