maanantai 15. tammikuuta 2018

Tillandsiat

Kasvin tyvessä uudet pienet tillandsian alut.


Tillandsiat ovat tällä hetkellä suuren suuri trendi viherkasveissa. Itseltänikin löytyy sellaisia kotoa useampi kappale ja on ollut ilahduttavaa, että kokoajan valikoima kasvien suhteen laajenee. Ostin vuosi sitten helmikuussa ensimmäisen tillandsiani ja se voi edelleen hyvin. Itseasiassa kasvi on tehnyt uusia pieniä kasvin alkuja ja nyt vain yritän saada pienetkin kasvamaan isoiksi, ja pidettyä emokasvin hengissä.



Tyttäreni on myös innostunut ilmakasveista. Hän löysikin vihermyymälästä ihanan tillandsian, jossa oli kukkanuput jo heti ostettaessa. Nyt tillandsia on tehnyt yhden pienen kukinnon kerrallaan jo kuukauden ajan.


Vaikka tillandsiat ovatkin helppohoitoisia, ja niitä kotoamme löytyy, niin ne eivät ole kuitenkaan valloittanut mieltäni samalla tavalla kuten mehikasvit. Tosin vuoden takainen taistelu villakilpikirvoja kohtaan on hillinnyt halujani hankkia uusia mehikasveja kotiini. Ehkäpä jonakin päivänä sukkulentit löytävät tiensä takaisin kukkaruukkuihini, siihen asti ilahdutan itseäni tillandsioilla ja muilla viherkasveilla.

Vihrein ajatuksin,
Heidi H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti