keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Kuivakukkia



Innostuin eräänä päivänä ottamaan kuvia kuivakukista, kun yhtäkkiä huomasin, että minulta sellaisia löytyy. Olen pitänyt niitä jotenkin itsestäänselvinä, enkä ole aiemmin ajatellut niitä sen suuremmin. Minulla on eräs Riihimäen lasitehtaan 5 litran tölkki täynnä hortensian kuivaneita kukkia keittiössäni, kun äitini toi niitä aina poikani syntymäpäiville. Viime vuonna niitä ei tullut, kun pensas oli äidiltäni kuollut edellisenä talvena. Korjasin tilanteen viime syksynä ja vein äidilleni kaksi pensasta yhden kuolleen tilalle. Toivottavasti pensaat selviävät tästä talvesta.


Viime kesänä onnistuin kasvattamaan yhden täysikokoisen kotilokukan sekä kultahehkun. Kotilokukkaa voi myös kuivattaa ja itse olin sen tehnyt, lähinnä että olisin saanut siemenet talteen. Kuivatus ei ollut oikeaoppisesti latva alaspäin, siitä johtuen, kasvin ulkonäkö kärsi hieman.




Kultahehkun keräsin myöhään syyskuussa ja se on ollut syksystä asti pienen pienessä lasipullossa keittiössä astiavitriinin päällä. Pidän aika paljon kultahehkun yksinkertaisesta olomuodosta. Ja minulla on onneksi vielä siemeniä jäljellä, jotta voin kokeilla sen kasvattamista tänä vuonna uudelleen, jos onnistuisin vaikkapa tuplaamaan kukintojen määrän.



Ja viimeisenä tulevat tietenkin kuivatut lyhtykoisot. Nämäkin ovat äitini puutarhasta, sillä olen keväisin innokkaana kitkenyt myös lyhtykoison juuria irti luullen niitä vuohenputkin juuriksi, niin oman kukkapenkin koisot ovat vielä kovin harvassa...



Kovin ovat olleet kukkaisia ajatukseni viime aikoina - hyvä niin. Mukavaa viikonjatkoa ja kukkaisia ajatuksia teillekin.

Kukkaisin ajatuksin,
Heidi H

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja kauniita kuivakukkia. Kiva kuulla että ajatuksesi ovat olleet kukkaisia, toivotaan samanlaisia ajatuksia jatkossakin. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista