keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Alokasia kukkii!

Alokasian lehtien varjoleikki seinällä.

Ostin helmikuun alussa ihastuttavan alokasian kotiimme. Sijoitin sen paikkaan, johon aurinko ei paista kuin keväällä pienen hetken ajan päivästä. Kastelen sitä noin kerran viikossa, ja olen ehkä yhden kerran antanut sille lannoitetta. Viime viikon alussa aloin ihmettelemään palluraa, joka oli kasvanut alokasiaan. Mietin, että onpa kummallinen tapa tehdä lisää lehtiä, kunnes pari päivää havaintoni jälkeen, pallura paljastui kukinnoksi. Alokasiani kukkii!

Alokasian kukinto
Ilo oli kovin lyhyt. Aloin vimmoissani etsimään tietoa mitä käy kasvilleni, jos annan sen kukkia. Kuoleeko vai kiihtyykö kasvu? Ei kumpaakaan suoranaisesti, mutta ilmeisesti alokasian kukinto ei vaikuta kovinkaan suotuisasti kasviin, joidenkin lähteiden mukaan kasvin lehtiin tulee reikiä. Toisin sanottuna kukinto vie voimia kasvista, joten leikkasin kukinnon suosiolla pois. 

Minä onnistun kukittamaan kasvit vahingossa, kuten olen saanut joskun anopinkielen kukkimaan ja amatsoninliljan. Tosin nyt kun yritän tosissani kukittaa amatsoninliljaa, mikä ei pitäisi olla edes kovin vaikeaa, niin en ole onnistunut asian suhteen. Voin lisätä tuurikukittamisen listaani alokasian. Saa nähdä milloin saan ihmetellä kultaköynnöksen kukintoa.

Kukkivin ajatuksin,
Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti