torstai 8. helmikuuta 2018

Vuoden ensimmäisiä kylvöjä ja pistokkaitaLatva-artisokat, hopeaeukalyptukset, tuntokasvit ja kivikasvit - lista niistä kylvöistä, jotka olen tähän mennessä tehnyt. Sain syksyllä kivikukkani hengiltä, joten ajattelin kokeilla niiden kasvatusta siemenistä. Tosin kivikukkien siemenet olivat niin pieniä, että epäilen kasvaako niistä mitään. En edes tiedä kuinka monta siementä pussissa lopulta oli ja päätyivätkö kaikki pienen pienet siemenet multaan.

Kylvöjen lisäksi olen ottanut muutaman pistokkaan juorusta ja katselen sillä silmällä oliivipuun tuoretta kasvua, pitäisikö katkaista ja pistää juurtumaan. Taidan vielä hetkisen kerätä rohkeutta ja odottaa kuinka paljon uutta kasvua on tulossa, jos sitten uskaltaisi lähteä puuta leikkelemään.

Pian olisi myös aika hakea pelargonia talvisäilytyksestä ja nostaa valoon. En ole aiemmin talvettanut pelargoniaa, joten saa nähdä kuinka onnistun hommassa. Se ,mitä olen käynyt sitä välillä kurkkaamassa, niin kasvi on tehnyt uutta honteloa kasvua talven aikana. Eli nyt niitä neuvoja pöytään: mitä minun kannattaa tehdä, kun olen saanut ne takaisin valoon ja lehtien värin tummaksi?  Olen etsinyt tietoa aiheesta, mutta olen aina erittäin kiitollinen hyvistä neuvoista.

Mukavaa loppuviikkoa.

Vihrein ajatuksin,
Heidi H

4 kommenttia:

 1. Itselläni on ollut pelargonit monia vuosia talvisäilössä kellarissa. Ja kun haen ne ylös, lisään uutta multaa runsaasti, leikkaan huonot pois, otan versoja, lannoitan ja valossa ne sitten virkoavat paremmin. Ja joskus unohdin ne kellariin ja hain suoraan ulos...uutta multaa vaan ja lannoitetta kyllä virkosivat tuuheiksi. Muuta ohjetta en osaa antaa. Kävin tässä välissä omani katsomassa ja honteloa,vaaleaa kasvua on paljonkin, mutta saavat olla vielä kellarissa,haen vasta maaliskuussa, hiukan annoin vettä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Esther Helmiä, vinkeistäsi. Nyt on pelargoniallani paremmat mahdollisuudet selviytyä :) Ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt kirjoitusteni ja kokeilujeni parissa. Mukavaa viikonloppua Sinulle.

   Poista
 2. Kyllä pienetkin siemenet itävät, vaikkakaan juuri kivikukista ei ole mitään kokemusta. Piti ihan googletella, ja ovat kyllä hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikukat ovat hauskoja. Toivottavasti pääsen seuraamaan niiden kasvua.

   Poista