sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Perunankasvatusämpäri




Äitini aloittaa perunan kasvatuksen jo hyvissä ajoin keväällä, kun vielä on hanki maassa. Tänä vuonna ajattelin yllättää hänet, ja hankin hänelle kaksi kappaletta perunankasvatusämpäreitä. Olin tammikuussa huomannut eräässä viherliikkeessä kyseisen tuotteen ja katsoin sitä, että onpa kiva idea ja olin ihan hilkulla ostaa sellaisen itselleni. Maltoin kuitenkin mieleni, ja hyvä niin, sillä äitini ilahtui ämpäreistä kovasti.

Ämpäri on 2-osainen. Sisäosan voi nostaa pois ja kerätä perunat näppärästi mullasta, nostamatta koko kasvia irti kasvualustasta. Samaan ämpäriin saa istuttaa 1-4 siemenperunaa, riippuen istutusohjeesta. Viherkauppa, josta ostin, neuvoivat istuttamaan 3-4 siemenperunaa ja muistaakseni itse ämpärin valmistuttajan ohje oli  1-2 perunaa. Kenties suomalainen peruna ei kasva yhtä suureksi kuin keskieurooppalainen, jolloin voi laittaa useamman perunan samaan astiaan. En tiedä vastausta miksi istutusohjeet olivat niin erilaiset, mutta se jääköön kasvattajien päätettäväksi, mikä on paras määrä.



Minulla oli hyvin itäneitä Rosamundia jääkaapissa, niin samalla äitini sai siemenperunatkin. Odotan vaan, että saisin alkukesällä maistiaisen maukkaista varhaisperunoista...

Mukavaa sunnuntaita.

Perunaisin ajatuksin,
Heidi H

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea. Tuollaisia en ole nähnyt missään, mutta voisi ehkä yrittää askarrella kahdesta tavallisesta ämpäristä samanlaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin samanlaista ratkaisua itsekin, mutta ajattelin jos voisi yhdistää ison keraamisen kukkaruukun ja ämpärin. Ei muuta kuin kokeilemaan erilaisia variaatioita :) Mukavaa sunnuntain jatkoa.

      Poista
  2. Mukava idea :) Ihana kun ilahdutit äitiä :) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista