tiistai 30. tammikuuta 2018

Kruunuvuokot



Viime keväänä innostuin hankkimaan itselleni kruunuvuokon mukuloita, jotka istutin kukkapenkkiini, sillä ajattelin niiden voivan siellä paremmin kuin ruukkukasvatuksessa. Kesällä muutamasta mukulasta nousi varret ja kukistakin sain nauttia, tosin väri oli osassa yllätyksenä, sillä olin mielestäni valinnut valkoisia, mutta seassa oli ainakin yhden punaisen kruunuvuokon mukula.  Sepä ei lopulta haitannut laisinkaan, sillä väri oli upea!


Syksyllä tein päätöksen jättää kruunuvuokot kukkapenkkiin talvehtimaan. En tiedä miten pölhön päätöksen olen tehnyt, mutta kuten olen useasti todennut - teen kokeellista puutarhanhoitoa. En jättänyt niitä ihan täysin luonnon armoille, vaan peittelin kasvupaikan havuilla ja toivon että ulkona oleva yli puolimetrinen hanki antaa lopun suojan, kasvien säilymisen turvaamiseksi talven yli. Keväällä sitä jännätään jälleen kun lumi sulaa, että mitäköhän tuli taas tehtyä.



Mukavaa viikon jatkoa.

Puutarha-ajatuksin,
Heidi H

4 kommenttia:

  1. Olen ymmärtänyt ettei kruunivuokko selviä talvea ulkona. Silti minunkin vuokkoni jäivät ulos, koska en ole kovin innokas talvettamaan kasveja sisällä. Sehän olisi tosi iloinen yllätys jos ne silti selviäisivät, mitä omalla kohdalla epäilen, kun en edes suojannut niitä millään. Pidän sinulle kuitenkin peukkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukkuja tarvitaan aina minun puutarhanhoidossa :). Mukavaa viikonloppua Sinulle.

      Poista
  2. Toivotaan, että selviävät, mutta kieltämättä epäilen sitä. Ainakin aina sanotaan, etteivät selviä. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla :) Toivotaan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemalla sitä tietää, mutta tosiasia on se, että on hyvin epätodennäköistä kruunuvuokkojen selviytyminen puutarhassa. Mukavaa viikonloppua Sinulle.

      Poista