lauantai 3. kesäkuuta 2017

Hyasintit

Tuoksuhyasintit viihtyivät yllättävän hyvin ruukussa talven ja kevään yli. Istutin sipulit uuteen multaan joulun jälkeen ja ne talvehtivat melko hämärässä, lämpimässä varastossa, missä kävin  kastelemassa niitä harvakseltaan.  Juuret olivat kuitenkin päässeet kehittymään hyvin tänä aikana ja osassa hyasintteja lehdet olivat oikein tanakat - olin onnistunut pitämään kasvit hengissä talven yli.



Hyasintit pääsivät ulkoilmaan parisen viikkoa sitten. Kukkapenkissäni on oikein lämmin kohta, johon päätin istuttaa jouluiset kukkaset. Kaivoin niille n. 10 cm syvyiset istutuskuopat ja taputtelin mullat päälle ja toivotin hyasinteille pitkää ikää.

Uusi hyasintin sipuli

Toiset sipulit olivat käyneet jo levolle, mutta osa oli vielä lehtivihreää täynnä. Ilahduin, kun huomasin uuden sipulin tulleen vanhan kylkeen. Nyt penkissäni on yhteensä seitsemän hyasintin sipulia kuuden sijaan, mutta jännityksellä jään odottamaan kuinka niille käy. Istutusajankohtahan ei ole sipuleille  normaali, mutta nämä minun kokeilutkaan eivät aina mene oppikirjojen mukaan.


Tuoksuhyasintit odottavat istutusta.


Jäljelle jää odotus. Jos yksikin sipuli ensi keväänä osoittaa elonmerkkejä, olen onnessani. Jos ei, täytyy kokeilla joskus uudelleen.

Kokeilevin ajatuksin,
Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti