maanantai 14. marraskuuta 2016

Hopeaeukalyptus

Tein loppukesästä ihanan löydön erään norjalaisomisteisen puutarhaliikkeen alennuspöydästä - hopeaeukalyptuksen. Olin nähnyt eukalyptusta käytettävän leikkokasvina, mutta en ollut aiemmin törmännyt siihen ruukkukasvina.

Hopeaeukalyptus alkutalven valossa.

Kotiin päästyäni alkoi tiedon etsiminen, kuinka saan kasvista suuren, mahtavan ja talven yli hengissä selvinneen. Kasvi oli ulkona melkein syyskuun loppuun saakka ja nyt kasvi on ollut jo toista kuukautta sisällä normaalissa huoneenlämmössä (+20 astetta) ja se on hengissä yhä edelleen. Sijoitin kasvin valoisimman ikkunan eteen (ikkunan suunta on lounaaseen) ja hankin kastelupallon huolehtimaan mullan kosteudesta. Mullan täytyy pysyä kokoajan kosteana, ainakin kasvin mukana tulleen pienen hoito-ohjeen mukaan. Kasvi ei ole talvilevossa lämmön suhteen, niin olen päätellyt että kastelun tulee pysyä samana, koska haihdunta lehdistä ei vähene.  Jää nähtäväksi kuinka nämä minun päätelmäni toimivat käytännössä. Pientä pituuskasvuakin olen huomannut, mutta samalla lehtiäkin on myös varissut ja se huolestuttaa, sillä eukalyptus on ainavihanta kasvi. Pimeä talvi on vielä edessä, joten jännittää kuinka hopeaeukalyptukselleni käy.


Pieni yhteenveto hoitosuunnitelmastani:

1. Kasville valoa mahdollisimman paljon.
2.  Multa pidetään kosteana, mutta vesi ei saa jäädä seisomaan ruukun pohjalle. Lehvästöä sumutellaan tasaisin väliajoin.
3. Kasvi kotoisin Australiasta: Tasmaniasta, joten multa saa olla hapanta (havu/rhodomulta).
4. Lannoitus kasvukaudella vähätyppisellä lannoitteella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti